Stalo serviravimas limsmais ir liūdnais atvejais

stalo serviravimasYra daug literatūros apie stalo serviravimą, kur parašyta ir iliustruota kaip daromas stalo serviravimas. Ieškant patiems pavyzdžių sugaištama daug brangaus laiko, o įsisavinti informaciją iš knygų per penkias minutes neįmanoma. Dirbti turi profesionalai!

Stalo serviravimas – tai ne tik lėkštučių ir įrankių išdėliojimas ant stalo. Ar buvote kada rimtesniame restorane, kuris yra su daugiau žvaigždučių? Jei buvote, tai tikrai suprantate kaip labai priklauso elegancija nuo to, kaip stalo serviravimas yra padarytas. Stalo serviravimas gali kardinaliai pakeisti aplinkos išvaizdą, suteikti visai skirtingą nuotaiką. Stalo serviravimas turėtų būti derinamas ir su stalo dekoracijomis bei patalpos dekoracijomis. Jei stalo serviravimas yra aukšto lygio, o staliukai stovi apsupti vaikiškų balionų ir kitais primityviais papuošimai, tai bendras vaizdas absoliučiai ne darnus. Darnos siekti būtina, kad viskas kartu atrodytų dailiai ir patalpoje pasisėdėjimas nekeltų noro mintyse peikti interjero.

Stalo serviravimas – tikras menas, kurio reikia mokytis, jam reikia įgūdžių. Tie, kas dažnai lankosi aukšto lygio restoranuose, puikia išmano stalo etiketą ir tikrai prisimena, kaip būna išdėliotos taurės, įrankiai, koks jų eiliškumas išdėliojant ant stalo, kokie atstumai tarp taurių ir t. t. Viskas turi būti žinoma kone milimetro tikslumu, jei padavėjas nori apie save sakyti, kad jis geba suteikti profesionalų aptarnavimą, įskaitant ir tai, kad stalo serviravimas nenuviltų į restoraną atėjusio žmogaus. Restorane žmonės ieško tokios aplinkos, kurios neturi namuose, jie nori, kad ypatinga proga taptų iš tiesų šventiška, nekasdieniška.  Yra ir kita dalis žmonių, kuriems tokie restoranai yra kasdienybė ir į kaimo užeigą tokie žmonės kojos niekada nekeltų. Penkių žvaigždučių restoranas jiems yra įprasta aplinka, kurioje jie yra pripratę pietauti ar vakarieniauti. Kiekvienas gyvena pagal savo galimybes.

Dar reiktų apgalvoti tai, kad stalo serviravimas yra svarbus, kai yra nuomojama restorano patalpa dideliam kiekiui žmonių, gedulingiems pietums, vestuvėms, gimtadienio jubiliejui paminėti ir kt. Kai nuomojamasi visa salė, o ne vyksta staliuko rezervacija, tai tikimasi, kad serviravimas bus aukštesnio lygio. Su baltomis staltiesėmis, kurios yra klasika ir t. t. Kai pobūvio, banketo ar šeimyniškos šventės vieta užsisakantiems turi didelę reikšmę, jie tikisi, kad stalo serviravimas bus toks, kokio nepasidygėtų ir pati prezidentė. Kai minima jautri tema, tai ar šventė yra linksmo pobūdžio, ar oficiali, ar liūdnos datos minėjimas, vis tiek norima, kad viskas būtų gražu ir aukščiausios kokybė.

Stalo serviravimas: lėkštės, dubuo sriubai, šakutės, šaukštai peiliai, taurės vandeniui ir vynui, servetėlės – viskas turi būti kaip pridera. Tik remiantis aukščiausiais standartais galima sukurti tą ypatingą aplinką, kurios sukūrimą klientas ir nori noripirkti. Stalo serviravimas užima ir laiko ir kūrybinių jėgų. Į tai atsižvelgiant apie salės nuomojimą tiems, kas serviruos, turi būti pranešta bent jau savaitė iki įvykio dienos, o maksimaliai trumpas laikas – trys dienos ir nemažiau. Jei norima, kad stalo serviravimas būtų įmantresnis, reikia laiko paruošti dekoracijoms ir kitoms detalėms. Darbuotojai irgi žmonės, kurie negali per naktį visko paruoši, jei pageidavimai dideli. Dar tai priklauso nuo to, kelių žmonių rankomis stalo serviravimas bus daromas ir keliems žmonėms jis turi būti paruoštas. Jei užsakymas didelis ir serviruoti trisdešimčiai žmonių reikia su dviem darbuotojomis, tai spaudimas labai didelis. Profesionalių padavėjų įgūdžiai, kad ir kokie geri būtų, vis tiek turi laiko sąnaudas. Viską sunešti ir paruošti užtrunka, neabejokite. Prisiminkite, kai patys ruošėte pasisėdėjimą… Kiek jums laiko tai užtruko? Laikas skrieja nepastebimai.

Leave a Reply